Η Χριστίνα Σούκερη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στου Ζωγράφου. Έχει μικρασιατικές ρίζες, καθώς ο παππούς της γεννήθηκε στη Σμύρνη και η γιαγιά της στη Χάβζα της Σαμψούντας κι έφθασαν στην Ελλάδα το 1922 με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Είναι έγγαμη και μητέρα δυο παιδιών.
Από μικρή ηλικία και μέχρι την εφηβεία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό στον Εθνικό Γ.Σ και με το μπάσκετ στον Αθλητικό Όμιλο Ζωγράφου. Στη συνέχεια όμως το βόλεϊ κέρδισε το ενδιαφέρον της και υπήρξε αθλήτρια του Ζηρινείου Αθλητικού Ομίλου Νέων και του Αθλητικού Κέντρου Ζωγράφου, όπου αγωνίστηκε επί σειρά ετών. Κατά την περίοδο των σπουδών της ήταν αρχηγός της ομάδας του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Arts (M.A.) στην Οικονομική Ανάπτυξη και τον Προγραμματισμό.
Μιλά τρεις ξένες γλώσσες κι έχει δίπλωμα της διεθνούς γλώσσας Esperanto.
Διατέλεσε προϊσταμένη των Τμημάτων Τραπεζικών Μεγεθών και Στρατηγικού Σχεδιασμού στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής Τράπεζας και μετά τη συγχώνευση της Ιονικής με την Τράπεζα Πίστεως, στην αντίστοιχη υπηρεσία της Alpha Bank. Υπήρξε εισηγήτρια σε θέματα πιστωτικής και νομισματικής πολιτικής και θέματα προϋπολογισμού τραπεζών στην «Ιονική Εκπαιδευτική» και εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών.
Εργάστηκε επίσης, στη Γενική Τράπεζα ως υποδιευθύντρια στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και ανέλαβε κορυφαίο επιτελικό ρόλο κατά την εξαγορά της Γενικής από τη Société Générale, ενώ στη νέα τράπεζα, Geniki Bank, ανέλαβε επικεφαλής Στρατηγικής και Μάρκετινγκ Μεγάλων Πελατών.
Αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Ενεργητικού – Παθητικού της τράπεζας, ενώ χρημάτισε και Τραπεζικός Διαμεσολαβητής.
Σήμερα αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Γρανιτών ΑΒΕΕ. Στη Διοικούσα Επιτροπή της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ ανήκει από το 2018.
Επιστήμονας με πλούσια επαγγελματική αλλά και κοινωνική δράση και κοντά στην ΑΕΚ για δεκαετίες με πολλές ιδιότητες. Γεννήθηκε το 1951 και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου το 1980. Από το 1989 είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία.
Από το 1983 ανήκει στο επαγγελματικό δυναμικό του Ασκληπιού Βούλας, με αποκορύφωμα της έως τώρα υπηρεσίας του την ανάληψη της θέσης του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του εν λόγω Νοσοκομείου.
Η σχέση του με την ΑΕΚ άρχισε από τα παιδικά του χρόνια, όμως την τελευταία εικοσαετία ο ρόλος του είναι πολύ ενεργός. Είτε με την επιστημονική του ιδιότητα (γιατρός των Τμημάτων Υποδομής της ΑΕΚ 1994-2003) Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ το 2004, μέλος της Ερασιτεχνικής το 2005 και Αντιπρόεδρός της το 2006. Από το 2013 (και έχοντας στο μεταξύ ασχοληθεί με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου και στη Γλυφάδα) έχει επιστρέψει στην ΑΕΚ, αρχικά ως Έφορος Ποδοσφαίρου (και παράλληλα μέλος της Ερασιτεχνικής) και στη συνέχεια πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.
O Γιώργος Νικολάου γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Κατάγεται από την Αμφιλοχία (Αιτωλοακαρνανία), ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, Παντελή (Λάκη) Νικολάου, αλλά έλκει καταγωγή κι από το Σχοινιά (Κεφαλονιά), πατρίδα της μητέρας του Άννας, το γένος Μαρκαντωνάτου.
Αποφοίτησε από τη Δημοσιογραφική Σχολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ».
Ασκεί δημοσιογραφία από το 1988, με ειδίκευση στο αθλητικό ρεπορτάζ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την εφημερίδα «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ», στην οποία έμεινε 11 χρόνια, ενώ διετέλεσε και αρχισυντάκτης της.
Για 21 χρόνια εργάστηκε στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ως συντάκτης και αρχισυντάκτης του Τμήματος Μπάσκετ, και στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής».
Έχει εργασθεί και σε άλλες πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες (Αθηναϊκή, Αθλητική Ηχώ, Basket Today, Basket News, Basket Week, Kόσμος της ΑΕΚ, Ένωση, ΩΡΑ των σπορ), σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Aθήνα 9,84, Radio Mundosports), σε ιστοσελίδες (basketblog.gr, woop.gr, aek365.gr, ebasket.gr, we24.gr).
Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2014 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ.
Έχει διατελέσει Διευθυντής Επικοινωνίας-Υπεύθυνος Τύπου στο ΤΑΚ ΑΕΚ (1993), στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ (1994), αλλά και στον Α.Ο. Παγκράτι – Τμήμα Μπάσκετ (2010-2011) και Καθηγητής Δημοσιογραφίας στο New York College (2000-2004), στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ (2005-2014), στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ (2015-2016).
Συγγραφική Δράση (Συμμετοχή): «Η Ιστορία της ΑΕΚ – 90 Χρόνια» (ΠΑΕ ΑΕΚ- Εκδόσεις Α.Α. ΛIBANH), «Η Βασίλισσα επέστρεψε» (ΑΕΚ BC – Eκδόσεις ΗΙGHBOOKS IKE).
– Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ, της ΕΣΗΕΑ & της AIPS.
– Eίναι εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ σε ΕΟΚ, ΕΣΚΑ.
– Υπήρξε Γενικός Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (2010-2011) και Γενικός Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής της ΑΕΚ BC και της AEK BC ΑCADEMY – DRAGAN SAKOTA (2016-2020).
ΜΕΛΗ
Ο Μάκης Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1964 στη Στεφανιά Σκάλας Λακωνίας, και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, μέλος οικογένειας με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη.
Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και μεταπτυχιακού στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες και άρθρα πάνω σε joint ventures και σε εταιρείες. Έχει εργαστεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην Petropoulakis Securities, μία από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές στην Ελλάδα, σε διαφορετικές επιτελικές θέσεις, ενώ υπήρξε μέτοχός της και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Έπειτα συνέχισε την καριέρα του στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (IBG) ως χρηματιστής. Τα χρόνια μεταξύ 2002-2019 διατέλεσε Πρόεδρος και μέτοχος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Νeurosoft AE, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.
Το 2011 ίδρυσε την εταιρεία Ι-Deal AE η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των επενδύσεων και του real estate, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος ΔΣ και μέτοχος ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μετόχου. Μέσω της Ι-Deal AE επενδύει στην εταιρεία 21 Gaming η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρονικών παιγνίων με φυσικά καταστήματα.
Ο κ. Αγγελόπουλος όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει ένα δυναμικό και ενεργητικό μέλος της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας ενώ τα επενδυτικά funds στα οποία δραστηριοποιείται καλύπτουν ένα σεβαστό εύρος επενδυτικού φάσματος.
Από το 2015 αναλαμβάνει ως μεγαλομέτοχος την ομάδας καλαθοσφαίρισης της ΚΑΕ ΑΕΚ. Μέσω της ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικά το 2018 και με αφορμή τα 50 χρόνια από τη βραδιά κατάκτησης του κυπέλλου στον αγώνα που διεξήχθη μεταξύ ΑΕΚ- Σλάβια Πράγας, ο κ. Αγγελόπουλος έκανε πρόταση στον Τάσο Μπουλμέτη να γράψει και να σκηνοθετήσει μία ταινία επετειακή. Το έπος του «1968» στη μεγάλη οθόνη. «Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας».
Την ίδια χρονιά το Μάϊο του 2018 αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία, τη διοργάνωση σε συνεργασία με τη FIBA – Basketball Champions League, του FINAL 4 Basketball Champions League, Αθήνα 2018 σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό μιας και η ΚΑΕ ΑΕΚ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2020 και μέσα σε αντίξοες για την εποχή συνθήκες λόγω της πανδημίας, τόλμησε να αναλάβει και πάλι την επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA Basketball Champions League Final 8 η οποία διεξήχθη και πάλι με απόλυτη επιτυχία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να κατακτά τη δεύτερη θέση.
Η τελευταία συμφωνία του κ. Αγγελόπουλου με την ΚΑΕ ΑΕΚ στο κομμάτι του real estate είναι η ενοικίαση του Ολυμπιακού Κέντρου Aνω Λιοσίων ΟΚΑΛ και η μετατροπή του σε γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πόλο έλξης για τους πολίτες των Δυτικών Προαστίων και όχι μόνο στο οποίο θα πραγματοποιούνται πληθώρα δραστηριοτήτων καλύπτοντας αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Ο Αλέξης Αλεξίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά, μέλος πενταμελούς οικογένειας με ρίζες από την Καισάρεια της Μικράς Ασίας και είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών. Απόφοιτος του Ζαννείου Πρότυπου Λυκείου Πειραιά, σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, το δίκαιο MME και το ναυτιλιακό δίκαιο και τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται ιδιαιτέρως και με το αθλητικό δίκαιο.
Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων και πολιτιστικών συλλόγων, έχει διδάξει εμπορικό δίκαιο σε ιδιωτικές σχολές και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και μιλάει έξι ξένες γλώσσες. Με την ΑΕΚ ασχολείται την τελευταία επταετία, παρέχοντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες και τα τελευταία έτη συνδράμει ποικιλοτρόπως, τόσο από τη θέση του νομικού συμβούλου, όσο και από τη θέση του παράγοντα. Συνέβαλε στις εκκαθαρίσεις των προηγούμενων ΠΑΕ και ΚΑΕ και στη δημιουργία των νέων φορέων, από τα τέλη Μαΐου 2014 προεδρεύει του Αθλητικού Σωματείου, ενώ είναι Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΕΚ.
Είναι Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ.
Με το ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ αδιαλείπτως την τελευταία 15ετία, παρέχοντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες, ενώ από το έτος 2014 κατέχει την θέση του Προέδρου του Σωματείου, στην οποία έχει επανεκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη θητεία.
Η Αργυρώ Αμπελά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα. Ο πατέρας της ήταν Μικρασιατικής καταγωγής και συγκεκριμένα από το Μουρσαλί της Μ. Ασίας. Είναι έγγαμη με δυο κόρες. Επίσης είναι τελειόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών.
Διορίστηκε στο Υπουργείο Εργασίας το 1981 στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών. Από το 2005 έως και το 2015 (έτος συνταξιοδότησης της) ήταν προϊσταμένη στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών (ΣΕΠΕ). Επιπλέον συμμετείχε σε προγράμματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Εργασίας με θέματα:
- Πρακτικές Υποστήριξης Παράνομα Διακινούμενων Προσώπων – θύματα trafficking
- Νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας κ.α.
Εκπροσώπησε το Δημόσιο σε Συμβούλια και Επιτροπές ως πρόεδρος:
1) Συμβουλευτική επιτροπή ΟΑΕΔ, 2) Επιτροπή ελέγχου παραβάσεων, κανονισμών ΕΟΚ, 3) Τοπικές διοικητικές επιτροπές στο ΙΚΑ (Θηβών, Οινοφύτων, Λειβαδιάς, Αλιάρτου), 4) Διευθέτηση Χρόνου Εργασίας Ν. Βοιωτίας, 5) Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, κ.α.
Tέλος υπήρξε μέλος του Συλλόγου Γυναικών Θηβών και του Συλλόγου Μικρασιατών Θηβών.
Ο πρώτος πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ (2016-2019).
Υπήρξε ένα από τα αστέρια της θρυλικής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ του 1968 που κατέκτησε το Κύπελλο Ευρώπης.
Γιος Κωνσταντινουπολίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Γεώργιο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Εκεί στο 3ο Κέντρο Παιδικής Χαράς γνώρισε το μπάσκετ και το λάτρεψε.
Τελείωσε το 7ο Νυχτερινό εξατάξιο Γυμνάσιο Αθηνών και εργαζόταν από την ηλικία των 14 ετών.
Ξεκίνησε ως παίκτης στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ Δάφνης Αθηνών στο Μεταξουργείο, την φοβερή «Δαφνούλα».
Στην ΑΕΚ τον έφερε το 1959 ο Δημήτρης Σεβαστάκης, αντιπρόεδρος τότε στην ομάδα. Έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος, εναντίον του Πανελληνίου κι έκτοτε καθιερώθηκε. Ευτύχησε να κατακτήσει έξι πρωταθλήματα με την ομάδα της καρδιάς του και το τεράστιο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης του 1968.
Υπήρξε 17 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος και έλαβε μέρος 3 φορές σε Βαλκανικούς Αγώνες.
Όταν κρέμασε τα παπούτσια του, ασχολήθηκε με την προπονητική.
Ανέλαβε τις ομάδες της Λάρισας, της Κέρκυρας κ.ά. ενώ στην ΑΕΚ διετέλεσε προπονητής των ακαδημιών της. Την περίοδο 1992-93, που ο Ρίτσαρντ Ντουξάιρ ήρθε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, ο Στέλιος Βασιλειάδης ανέλαβε βοηθός του.
Εργάστηκε 22 χρόνια στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Ο Στέλιος Βασιλειάδης είναι έγγαμος, έχει μία κόρη και δύο εγγόνια.
Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Χρηματοοικονομική και Λογιστική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ασκεί το επάγγελμα του Λογιστή Α΄ Τάξης διατηρώντας δικό του λογιστικό γραφείο. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.
Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων και μέλος του ΣΕΛΠΕ.
Έχει ασκήσει καθήκοντα Προϊσταμένου Λογιστηρίου στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έχει την εποπτεία του Λογιστηρίου του Σωματείο ενώ ασκεί και καθήκοντα Γενικού Αρχηγού. Είναι στη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ από το 2019.
Ο Σταμάτιος Παπασταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει Master of Arts (M.A.) inEconomics. Είναι έγγαμος με δύο γιούς και με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ασχολείται από μικρή ηλικία, καθώς υπήρξε αθλητής βόλεϊ της ΑΕΚ.
Στην επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προϊστάμενος αναλύσεων στο dealingroom της Ιονικής Τράπεζας, εισηγητής της ΕΕΤ σε θέματα Ευρώ και από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της «Ελληνικής Εταιρίας Γρανιτών ΑΒΕΕ». Το 2013 ανακηρύχθηκε Μάνατζερ της χρονιάς στην Ελλάδα και έχει πλούσια συγγραφική δράση με δημοσιεύσεις οικονομικών άρθρων στον ελληνικό οικονομικό περιοδικό τύπο.
Από το 2016 εκλέγεται στη Διοίκηση του Σωματείου και έκτοτε φέρει το αξίωμα του Αντιπροέδρου και έχει υπό την καθοδήγησή του το τμήμα χάντμπολ, ενώ κατά την περίοδο 2019-2020 διατέλεσε Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ.