Λίγα λόγια για εμάς

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ λειτουργεί υπό την αιγίδα του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΕΚ, το οποίο είναι ο αποκλειστικός θεματοφύλακας της Ιστορίας του Συλλόγου. Συνυπάρχει και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους επίσημους φορείς του Οργανισμού ΑΕΚ: ΠΑΕ, ΚΑΕ, ερασιτεχνικά αθλητικά τμήματα και συλλόγους παλαιμάχων.

Μελετά την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως και σκοπό έχει να αναδεικνύει την ιστορία και τις αξίες του Σωματείου μας και των ιδρυτών του.

Το προφίλ της Λέσχης διαμορφώνεται κυρίως από τις κωνσταντινουπολίτικες καταβολές του Σωματείου, από τις οποίες αντλεί τα κεντρικά σύμβολα που χρησιμοποιεί, από στοιχεία του Ελληνισμού της Ανατολής (και όχι μόνο) με κυρίαρχο το προσφυγικό στοιχείο, και από το αθλητικό ιδεώδες ως πηγή ζωής και πολιτισμού.

Μέσα από δράσεις στο χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και να προάγει το πολιτιστικό και αθλητικό αίσθημα όλων των Ενωσιτών. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενη τα μηνύματα της σύγχρονης εποχής, επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στα νέα παιδιά και φιλοδοξεί να τους γνωρίσει και να τους μεταλαμπαδεύσει το μεγαλείο που περικλείει η ΑΕΚ, μέσα από σύμβολα, αξίες, πρόσωπα και πράγματα που τη χαρακτηρίζουν.

Παράλληλα η Λέσχη στοχεύει να αναδεικνύει και να καταγράφει την ιστορία της ΑΕΚ του σήμερα, ώστε να μπορέσει να τη διαδώσει στις επόμενες γενιές.

Δυνατότητα να αποτελέσουν Μέλη της Λέσχης  έχουν οι εν ενεργεία αθλητές όλων των τμημάτων της ΑΕΚ  καθώς και τα εγγεγραμμένα μέλη του Σωματείου ΑΕΚ, οι οποίοι  θα υποβάλουν εγγράφως σχετικό αίτημα.