Τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου τίμησε η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ στη συμπλήρωση είκοσι ετών από την εκδημία του το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Δίστομο.

Σύσσωμη η ΑΕΚ ταξίδεψε στο ιστορικό Δίστομο και βρέθηκε στο τόπο της τελευταίας κατοικίας του «Προέδρου των τίτλων και των έργων». Εκεί, στο δημοτικό κοιμητήριο εψάλη τρισάγιο παρουσία της οικογένειας του Λουκά Μπάρλου και πλήθους Διστομιτών.

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του Λουκά Μπάρλου στο Πνευματικό Κέντρο «Αγ. Νικόλαος» Διστόμου, την οποία διοργάνωσε η Λέσχη σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας. Ήταν μία ενδιαφέρουσα και πολύ ζεστή εκδήλωση που πρόσφερε συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Σταμάτης Παπασταμάτης, πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ και  Α’ αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ,

ο Ανδρέας Δημάτος, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση και μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξανδρου Αλεξίου

και ο Λάκης Νικολάου, καταξιωμένος ιατρός και διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ επί Μπάρλου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς άνοιξε την εκδήλωση με τον χαιρετισμό του και μίλησε για την προσφορά τόσο του Λουκά Μπάρλου όσο και της οικογένειάς του στην περιοχή, ενώ ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Σταμάτης Παπασταμάτης αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε ο ιστορικός πρόεδρος στο Σύλλογο και σημείωσε ότι λόγω της προσφοράς του αυτής  ο Λουκάς Μπάρλος αποτελεί αξιακό μέτρο για όλους, όσους έρχονται να υπηρετήσουν αυτή τη μεγάλη Ιδέα που λέγεται ΑΕΚ.

Εν συνεχεία προβλήθηκε βίντεο για τη ζωή του Λουκά Μπάρλου, το οποίο επιμελήθηκε η αντιπρόεδρος της Λέσχης Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη.

 

Κατόπιν, ανέβηκαν στο βήμα ο Λάκης Νικολάου, ο οποίος μετά την ποδοσφαιρική του θητεία συνδέθηκε φιλικά με τον Μπάρλο,

ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης,

ο Στέλιος Σεραφείδης, πρόεδρος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και προπονητής τερματοφυλάκων επί Μπάρλου,

η παλαιά δόξα της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος Θωμάς Μαύρος,

ο αφοσιωμένος φυσικοθεραπευτής Νίκος Πανταζής   και

ο εμβληματικός φίλαθλος της ΑΕΚ Αλέξανδρος Μαργαρίτης,

οι οποίοι και θυμήθηκαν στιγμές από τη ζωή του Λουκά Μπάρλου και τη θητεία του στο Σύλλογο.

 

Την Λέσχη εκπροσώπησαν επίσης η αντιπρόεδρος Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, ο γενικός γραμματέας Κυριάκος Χήνας και ο συντονιστής μελών Λάκης Θεοδοσίου, ενώ εκ μέρους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ παρέστη επίσης ο αντιπρόεδρος Μίμης Δεληγιάννης.

Από πλευράς Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, παρόντες επίσης ήταν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πάστρας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αγγελόπουλος.

Εκ μέρους της οικογένειας Μπάρλου, παρέστη η σύζυγος του ιστορικού ηγέτη Νόνη Μπάρλου, χάρη στην οποία κατέστη εφικτή η όλη εκδήλωση στο Δίστομο, ο υιός Θανάσης Μπάρλος, η θυγατέρα Λούση Μπάρλου, τα εγγόνια Ερμιόνη και Μανώλης και η εξαδέλφη του Λουκά Μπάρλου, Πηνελόπη.

 

Παρόντες επίσης εκτός των προαναφερθέντων βετεράνων, ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα Μίμης Παπαϊωάννου, το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Παλαίμαχων της ΑΕΚ Μιχάλης Σιμιγδαλάς και ο Μπάμπης Ψιμόγιαννος.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη ο πρώην υπουργός Βασίλης Σαραντίτης καθώς και τα ιστορικά στελέχη Αντώνης Φύτρος, μέλος του ΔΣ κατά την περίοδο Μπάρλου και Δημήτρης Παπασταύρου, πρώην Γενικός Αρχηγός.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Ενωσίτες από το Δίστομο, τη Λιβαδιά και όμορες περιοχές, μαζί με τους 40 φίλους που ταξίδευσαν από την Αθήνα.

 

Γραπτούς χαιρετισμούς απέστειλαν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Μίμης Δομάζος, ο Σπύρος Τζόκας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Δ. Αθήνας, ο ιστορικός ΣΦ ΑΕΚ Αθηνών που είχε ιδρύσει ο Λουκάς Μπάρλος και ο μουσικοσυνθέτης Νότης Μαυρουδής.

Επίσης χαιρέτισαν την εκδήλωση τα μέλη της τότε διοίκησης Μπάρλου, Νίκος Στράτος και Δημήτρης Μουρίκης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν.

 

Τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο υπήρξε έκθεση φωτογραφιών, όπου προβλήθηκαν περισσότερες από εκατό φωτογραφίες από τη ζωή του Λουκά Μπάρλου, πολλές εκ των οποίων δημοσιοποιούνταν για πρώτη φορά. Ακόμη εκτέθηκε πορτραίτο του προέδρου Μπάρλου, έργο της Μαίρης Παπαϊωάννου, συζύγου του παλαίμαχου άσσου.

 

Ευχαριστούμε το ΑΕΚ TV και το Star Κεντρικής Ελλάδος, που κάλυψαν την εκδήλωση και μας παραχώρησαν τα σχετικά βίντεο.

Για τις φωτογραφίες της εκδήλωσης ευχαριστούμε το Star Κεντρικής Ελλάδος και τον Γιώργο Βούλγαρη.