Fresh from the Press

Άρθρα, Νέα

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ – ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΕΚ

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ο ιστορικός μας σύλλογος, Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως, γιορτάζει τη μεγάλη επέτειο των 100 ετών από την ίδρυσή του, συμμετέχοντας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και συνδιοργανώνοντας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την συμπαράσταση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, τελετή για υποδοχή και αφή της Φλόγας στα τιμημένα προσφυγικά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Είναι η 5η ημέρα του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία προς το Παρίσι για τους ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), ανταποκρινόμενη σε μια πρωτοβουλία της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, εμπιστεύεται στον Σύλλογό μας να μεταφέρει και να ανάψει το ιερό Φως στο βωμό, τον οποίο στήνουμε πλάι στο Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων στη Ν. Φιλαδέλφεια.  Τι λαμπρός, αλήθεια, και πόσο τιμητικός τρόπος να γιορτάσουμε ένα αιώνα ζωής!

Και βέβαια μοναδικός. Για πρώτη φορά ένα αθλητικό σωματείο αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο στη διοργάνωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας!

Συγκινητική και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία όλων των αθλητικών τμημάτων της ΑΕΚ που συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία της πόλης για τη διπλή γιορτή. Μαζί μας, για να μας τιμήσουν, παρευρέθηκαν εξέχοντες εκπρόσωποι από πολλούς φορείς Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών. Πλήθος κόσμου προσήλθε και δημιούργησε μια υπέροχη ατμόσφαιρα!

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΑΕΚ, Πάνος Λούπος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία.

Read more

Νέα

Η ΑΕΚ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Φέτος η Aθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

Και είναι θαυμάσια συγκυρία που η μεγάλη επέτειος της ΑΕΚ συμπίπτει με έτος Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ιστορικός μας σύλλογος γιορτάζει τα 100 χρόνια συμμετέχοντας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και συνδιοργανώνοντας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την συμπαράσταση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, τελετή για υποδοχή και αφή την Φλόγας στα τιμημένα προσφυγικά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Θα είναι τιμή μας, να σας έχουμε κοντά μας το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ώρα 12:15, στο Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων στη Ν. Φιλαδέλφεια.

 

Νέα

Με το καλό το επετειακό έτος 2024!

Σε λίγες ώρες υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά.

Μακάρι το 2024 να είναι μια καλή χρονιά, που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και θα φέρει υγεία, ευημερία και ψυχική ανάταση σε όλους!

 

Το 2024 αποτελεί την 100ή επέτειο από την ίδρυση του ιστορικού μας σωματείου, της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως. Η Λέσχη μας έχει σχεδιάσει εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν στη διάρκεια του έτους, ώστε να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή επέτειο.

Ως αφετηρία έχουμε την Κωνσταντινούπολη, όπου θα ταξιδέψουμε την πρώτη εβδομάδα του 2024 για τον εορτασμό των Θεοφανίων και την ευλογία του Παναγιώτατου.

Συμπράττουμε επίσης στον υψηλής συμβολικής αξίας φιλικό αγώνα μπάσκετ, μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Πέρα Κλουμπ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μπεσίκτας, στο άλλοτε Διπλοκιόνιο.

Βεβαίως θα συναντήσουμε εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Πόλης.

Θα  είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για κάθε μας δράση.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα και πάντα επιτυχίες στο Σωματείο της καρδιάς μας!

 

Νέα

Αποχαιρετούμε τον Βασίλη Γεωργίου

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον Βασίλη Γεωργίου, που σήμερα οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στην γενέτειρά του Πάτρα.
Πενθούμε για τον εμβληματικό Βασίλη Γεωργίου, που αγάπησε και υπηρέτησε αξιότατα το μπάσκετ και την αθλητική δημοσιογραφία και υπήρξε πρωτοπόρος στο ελληνικό ραδιόφωνο.
Θα θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, συγκίνηση και αγάπη τον άνθρωπο, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την θρυλική περιγραφή του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ το 1968 μεταξύ της ΑΕΚ και της Σλάβια Πράγας.
 
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια
και το στεφάνι μας κατευόδιο στο τελευταίο ταξίδι του Βασίλη Γεωργίου.
Αθάνατος…
Εκδηλώσεις

25η Μαρτίου 2023

Η Πατρίδα μας εορτάζει σήμερα την ημέρα της Εθνεγερσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο Ελληνισμός χαίρεται το υπέρτατο αγαθό, την Ελευθερία, και αποτίει τιμές στην μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821 που μας το εξασφάλισαν.
Η Ρωμιοσύνη υποδέχεται το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρώπησης του Χριστού και προσεύχεται για αλληλεγγύη, ομόνοια, φώτιση.

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως.

Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα!

Εκδόσεις

Στους αθλητές της ΑΕΚ η Έκδοση της Λέσχης «Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821»

Η ανάδειξη και η καταγραφή της Ιστορίας της ΑΕΚ, αλλά και η μεταλαμπάδευση των ιδανικών της στις νεότερες γενιές συνιστά γνώμονα της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, και ενόψει της εθνικής επετείου της «25ης Μαρτίου», η πρόεδρος της Λέσχης, Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη, δώρισε στους αθλητές του Συλλόγου μας, το βιβλίο που επιμελήθηκε η Λέσχη και συνέγραψε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, και αφορά στη συμμετοχή των προγόνων μας στην Παλιγγενεσία του 1821, με τίτλο «Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821».

 

Στο προπονητήριο της ΑΕΚ στις Αχαρνές, στις αθλήτριες και στους αθλητές

του ταε κβον ντο παρουσία του προπονητή Δημήτρη Κούτρα

της πυγμαχίας παρουσία του προπονητή Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Στην ομάδα ράγκμπυ

Στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων, στους αθλητές των τμημάτων Παίδων και Εφήβων Μπάσκετ της ΑΕΚ.

Στα στιγμιότυπα, και οι Γιώργος Νικολάου (Γραμματέας της Λέσχης και Διευθυντής Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε. της ΑΕΚ BC), Δημήτρης Μαστρογιάννης (Προπονητής Ομάδας Παίδων ΑΕΚ).

Στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ,

στις νεάνιδες της καλλιτεχνικής κολύμβησης και την προπονήτριά τους Δέσποινα Θεοδωρίδου

στο αγωνιστικό κολύμβησης εφήβων-παίδων και νεανίδων-κορασίδων υπό το βλέμμα του προπονητή τους Δημήτρη Χασιώτη

στο τμήμα πόλο εφήβων με προπονητή τον Γιάννη Γεωργογιαννάκη

Στο Σεραφείδειο Προπονητικό Κέντρο Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ

Τα τμήματα της Κ19, Κ17 & Κ12 με τους προπονητές τους και η διοίκηση των ακαδημιών μας επιφύλαξαν πολύ θερμή υποδοχή. Με χαρά πήραν το βιβλίο μας και μας υποσχέθηκαν ότι σύντομα, αφού το διαβάσουν, θα έχουμε και “feedback” και θέματα για συζήτηση από τα παιδιά.

Την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ εκπροσώπησαν η πρόεδρος Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη και ο αντιπρόεδρος της Λέσχης και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης.
Στα στιγμιότυπα ο Ηλίας Κυριακίδης, Αθλητικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης Δικτύου Ακαδημίας και ο Νίκος Γεωργέας, Γενικός Διευθυντής Ακαδημίας.

Παρευρέθηκαν επίσης η Υπεύθυνη Διοικητικής Οργάνωσης Βασιλική Παπαλοπούλου, οι Υπεύθυνοι Ανάπτυξης Γενναίος Καραχάλιος (Κ19, Κ17, προπονητής Κ19) και Στέλιος Ορφανίδης (Κ14, Κ13, Κ12, Κ10-11, προπονητής Κ12) με τους συνεργάτες τους, εκπρόσωποι από το τμήμα scouting και το ιατρικό επιτελείο.

Στο γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος» στα τμήματα βόλεϊ νεανίδων-κορασίδων παρουσία του προπονητού τους Γιώργου Γιουβανάκογλου,

καθώς και στις ομάδες  παίδων και παμπαίδων, με προπονητή τον Γιώργο Μάντζιο.

Επίσης, προσφέραμε το βιβλίο στα τμήματα Κ18-2 και Π16-2 των ακαδημιών γυναικείου βόλεϊ.

Στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ, στα τμήματα χάντμπολ παίδων, παμπαίδων, κορασίδων και γυναικών.
Στα στιγμιότυπα ο Δημήτρης Στραβομύτης, προπονητής των τμημάτων παίδων και εφήβων.

Στους σκακιστές μας.

Στα τμήματα Κ18 και Κ16 του ποδοσφαίρου σάλας.

Εκδηλώσεις

Γιορτάσαμε τα 100 χρόνια του Α.Σ. Πέρα/ Μπέυογλου!

Με μεγάλη χαρά και πολλή συγκίνηση γιορτάσαμε τα 100 χρόνια του Α.Σ. Πέρα/ Μπέυογλου χτες 10 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Πόλη.
Ήταν πολύ τιμητική η πρόσκλησή τους να παρευρεθούμε σε μια εκδήλωση που ουσιαστικά σηματοδότησε την νέα αρχή που κάνει ο Σύλλογος.
Η νέα διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους ικανούς με όραμα και πολλή όρεξη για δουλειά και φαίνεται ότι ο ιστορικός σύλλογος, μετά από πολλά χρόνια, κινείται δυναμικά σε ανοδική τροχιά.
Ευχόμαστε στο δεύτερο αιώνα ζωής του, το Πέρα να ευτυχήσει να ζήσει δόξα κι επιτυχίες μεγαλύτερες από εκείνες του παρελθόντος.