Μπορεί ένα ποδήλατο να σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο; Να σου ξυπνήσει μνήμες; Να σε συγκινήσει; Να αγγίξει την ψυχή σου;
Κι όμως αυτό νιώσαμε όσοι παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025 στο αμφιθέατρο «Μίλτος Κουντουράς» στη Ν. Φιλαδέλφεια. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου, ο Πανοσιολογιότατος π. Νήφων εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Τομπούλογλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, o αντιπρόεδρος της σωματείου της ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης, ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, το μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Κατερίνα Τζήκα, ο έφορος της Ποδηλασίας της ΑΕΚ Στέφανος Γατσούλης, ο πρώην έφορος Παναγιώτης Γρούβας και ο πρώην έφορος του Στίβου της ΑΕΚ και μέλος της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταματιάδης. Παρόντες επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Θωμάς Γκούντερ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος Αντώνης Λαμπίδης, ο πρόεδρος των Αρκάδων Ιλίου Γιάννης Κουτσανδρέας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Νίκος Κοιλός και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών συλλόγων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την προσπάθεια αυτή, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το «...ένα παραμύθι σε δύο ρόδες… » δεν είναι μόνο μια συγκινητική αφήγηση. Είναι ένα εργαλείο έμπνευσης. Και μας υπενθυμίζει ότι ο αθλητισμός ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. (Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υπουργού εδώ)
«...ένα παραμύθι σε δύο ρόδες… » ήταν ο τίτλος του ενενηντάλεπτου ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παραγωγής της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, σε σκηνοθεσία Άρη Τσιμόγιαννη.
Το βίντεο παρακολούθησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση από τον παλαιότερο εν ζωή ποδηλάτη του συλλόγου Απόστολο Γεωργιάδη μέχρι τον νεαρότερο πρωταθλητή μας Στράτο Μανωλίδη, αθλητές, προπονητές και φίλοι του τμήματος.
Η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, βράβευσε για την προσφορά τους τους παλαίμαχους, πια, ποδηλάτες του Συλλόγου, που κατέθεσαν στο βίντεο τη δική τους ποδηλατική ιστορία, αλλά τίμησε και τους αείμνηστους Φώτη Μουστάκη, Γιώργο Τρανόπουλο και Νίκο Καψοκέφαλο, τους τρεις φωτισμένους παράγοντες των χρυσών εποχών του τμήματος που διαπερνούν σα νευρικό σύστημα την ιστορία του.
Οι παλαίμαχοι αθλητές που βραβεύτηκαν, με τη σειρά που αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ, ήταν οι: Απόστολος Γεωργιάδης (1949), Αλέξανδρος Ευτυχίδης, Γιώργος Τζώλης, Βασίλης Νταλίπης, Αλέξανδρος Μαγαζιώτης, Σταύρος Βαλμάς – Τσαμπός, Στάθης Καραδημήτογλου – Δημητρίου, Νίκος Λεμονίδης, Χρήστος Νεστερούλης, Κώστας Χατζηστεφάνου, Νίκος Λουλούκος, Βασίλης Λιάκος, Ηλίας Μαραγκός Χρήστος Κοβάνης, Στέλιος Βάσκος, Αντώνης Μαρκομπότσαρης Τάσος Μαστροθεόδωρος, Ανέστης Παπιομύτης, Παντελής Αιβατίδης (1980).
Οι λοιποί συντελεστές του ντοκιμαντέρ με τίτλο «…ένα παραμύθι σε δύο ρόδες…» που προσέφεραν αφιλοκερδώς το έργο τους είναι: αφήγηση ο ηθοποιός Δημήτρης Πολάκης, κείμενα η θεατρολόγος Καλλιόπη Ξυπνητού, αρχείο ο ποδηλάτης Αντώνης Μαρκομπότσαρης, μίξη ήχου ο ηχολήπτης Δημήτρης Τσιμόγιαννης, διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Κορομηλάς, πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο 18χρονος μουσικός Κωνσταντίνος Παληκαράς, δικό του και το τραγούδι «Κίτρινα φτερά» σε στίχους Άρη Τσιμόγιανννη, που αναφέρεται στην πολύχρονη ιστορία του τμήματος ποδηλασίας, σόλο τρομπέτα στο κομμάτι “Eagle’s nest”, ο καθηγητής μουσικής Στέλιος Χατζηκαλέας.
Την αίθουσα κόσμησαν δύο ποδήλατα, ένα ιστορικής σημασίας, αυτό του ποδηλάτη Κουβέλη με το οποίο μετείχε στους βαλκανικούς αγώνες του 1940 κι ένα νεώτερο με τα χρώματα και τα σύμβολα της ΑΕΚ δια χειρός του παλαιμάχου Αντώνη Μαρκομπότσαρη.
Η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση αυτή η εκδήλωση να είναι η αρχή μιας διαδικασίας καταγραφής της ιστορίας του τμήματος ποδηλασίας, ώστε κι αυτό το άθλημα κι οι αθλητές του να έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει και από τις νεότερες γενιές.
Χαιρετισμός Αν. Υπουργού ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ένα παραμύθι σε δύο ρόδες»
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Ένα παραμύθι σε δύο ρόδες», αφιερωμένου στο ιστορικό τμήμα ποδηλασίας του συλλόγου.
Το ποδήλατο, για όλους μας, δεν είναι απλώς ένα μέσο μετακίνησης ή άσκησης.
Είναι συνδεδεμένο με παιδικές αναμνήσεις, με την ελευθερία, με τις πρώτες νίκες ζωής. Είναι κομμάτι της καθημερινότητας, της υγείας, της βιωσιμότητας. Είναι πολιτισμός.
Στο Υπουργείο Αθλητισμού – και εγώ προσωπικά – δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας. Η αναβάθμιση του ΔΕΗ Tour of Hellas, του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, είναι ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση αυτή.
Θέλουμε να κάνουμε το ποδήλατο μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς. Να μεταδώσουμε ένα μήνυμα άθλησης, οικολογικής συνείδησης και υγιούς τρόπου ζωής.
Για αυτό θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την προσπάθεια της Λέσχης. Το να τιμούμε την ιστορία, να αναδεικνύουμε πρόσωπα και διαδρομές που σφράγισαν τον ελληνικό αθλητισμό, είναι πράξη ευθύνης και σεβασμού.
Απολογούμαι για την αποψινή απουσία μου, αλλά υποχρεώσεις μου που απορρέουν από το χαρτοφυλάκιο μου, δεν μου επιτρέπουν στο να βρίσκομαι μαζί σας.
Συγχαίρω θερμά τον σκηνοθέτη Άρη Τσιμογιάννη, τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, την πρόεδρο Χριστίνα Σούκερη και όλους όσοι εργάστηκαν για την παραγωγή αυτού του ξεχωριστού ντοκιμαντέρ.
Το παραμύθι με δύο ρόδες δεν είναι μόνο μια συγκινητική αφήγηση. Είναι ένα εργαλείο έμπνευσης. Και μας υπενθυμίζει ότι ο αθλητισμός ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια που τιμά τις αξίες του ελληνικού αθλητισμού.
Φως, Ελλάδα και βυζαντινή παράδοση έλαμψαν στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ. την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών.
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης και ήταν αφιερωμένη στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και την βυζαντινή κληρονομιά τους.
Την γιορτή άνοιξαν νεαρά κορίτσια και αγόρια από τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό ´Ομιλο (ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο) με χοροδιδάσκαλο, τον λαογράφο Γεώργιο Φραγκάκη, τιμώντας την μουσική και χορευτική παράδοση της Πόλης.
Στη συνέχεια, μέσω ενός ενδιαφέροντος βίντεο παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες δράσεις της Λέσχης κατά το επετειακό έτος 2024 καθώς και δράσεις σε εξέλιξη. Η πρόεδρος Χριστίνα Σούκερη Παπασταμάτη καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και σύνδεσε το θέμα της φετινής εκδήλωσης με τους σκοπούς της Λέσχης. Παράλληλα δήλωσε την πρόθεση της Λέσχης να συμβάλει στη διάσωση της ελληνικής γλώσσας στην Κάτω Ιταλία.
Ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Παναγιωτόπουλος στην άκρως ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη ομιλία του σημείωσε ότι το Βυζάντιο, ως πολυεθνική αυτοκρατορία με βαθιά ελληνική πολιτισμική ταυτότητα, επηρέασε καθοριστικά τον Νότο της Ιταλίας ιδιαίτερα μετά την εικονομαχική κρίση (8ος-9ος αιώνας).
Τόνισε ότι παρά τις διαδοχικές αλλαγές εξουσίας – από τους Βυζαντινούς στους Νορμανδούς και αργότερα στους Ισπανούς – η ελληνική πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα διατηρήθηκε στην Κάτω Ιταλία. Η Γκρεκάνικη γλώσσα, διάλεκτος με ρίζες στη βυζαντινή ελληνική, συνεχίζει να ομιλείται σε ορισμένα χωριά της Καλαβρίας και της Απουλίας, λειτουργώντας ως ζωντανή απόδειξη αυτής της πολιτισμικής συνέχειας. Η σχέση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στη γλώσσα. Οι λαϊκές παραδόσεις, τα τοπικά έθιμα και κυρίως η λειτουργική ζωή φέρουν εμφανή τα σημάδια της βυζαντινής κληρονομιάς.
Προς επίρρωση των παραπάνω ήρθε η ομιλία του Τζόρτζιο Βιτσέντζο Φιλιέρι, με βιωματικές αναφορές που δημιούργησαν συγκινησιακή φόρτιση στο ακροατήριο. Ο καθηγητής της ελληνικής διαλέκτου Γκρίκο και μέλος της ελληνόφωνης κοινότητας της Στερνατίας, μίλησε για τη γλώσσα και την ορθόδοξη παράδοση που ρίζωσαν εκεί, αλλά και για τη δυσκολία να παραμείνουν πλέον ζωντανές.
Κλείνοντας, ο Φιλιέρι ερμήνευσε το τραγούδι «Καληνύχτα» με τη συνοδεία της κιθάρας του και ταμπορέλο.
Η εκδήλωσε συνεχίστηκε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Χαβάτζα, εισηγητή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας. Προβλέπονταν δύο φλουριά, που αντιστοιχούσαν στα δυο βιβλία «Η Ελλάδα του Σαλέντο» και «Ελληνόφωνη Καλαβρία» της Φωτεινής Καϊμάκη.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν με μήνυμά τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και η βουλευτής Βορ. Τομέα Αθηνών Μιλένα Αποστολάκη.
Χαιρετισμό απηύθυναν από του βήματος, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννης Τομπούλογλου, ο επιτετραμμένος των ελληνόφωνων χωριών Δήμου Κοριλιάνο Ντι Οτράντο Κάτω Ιταλίας Ιωάννης Κουτσανδρέας, εκ μέρους της δημάρχου Ντίνα Μάντι, η αντιπρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Ελίζα Φερεκύδου και ο ειδικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Κοσμάς Χατόγλου.
Τον δήμαρχο Αθηναίων εκπροσώπησαν η σύζυγός του Γεωργία Πολυτάνου και ο συνεργάτης του Γιάννης Σμέρος, περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής. Εκ μέρους του βουλευτή Βορ. Τομέα Αθηνών καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη παρέστη ο Γιώργος Γιαννακούλας.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους δημοτικοί σύμβουλοι της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, όπως ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Βούρος και ο Στέφανος Γατσούλης, πρώην αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του εν λόγω Δήμου.
Παρέστησαν επίσης, η διευθύντρια της Ιταλικής Σχολής Αθηνών καθηγήτρια Βερόνικα Σόλε, ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού Ιταλίας στην Αθήνα Κατερίνα Δημητριάδη και ο Αντώνης Σπηλιανάκης από το Σύνδεσμο Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας. Εκ μέρους της Λεοντείου Σχολής Αθηνών παρόντες ήταν οι καθηγητές Ελένη Ματαράγκα και Σπύρος Παπασπύρου.
Ακόμη, παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών Λένα Αναπλιώτη, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Θωμάς Γκούντερ και Αντώνης Λαμπίδης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Ταταύλα» Θωμάς Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ Φίλοι Κοινότητας Ταταούλων Γιάννης Τριανταφυλλίδης και εκπρόσωποι του αθλητικού σωματείου Πέρα και μικρασιατικών συλλόγων, όπως της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας και της Ένωσης Συλλαίων.
Από την οικογένεια της Α.Ε.Κ. παρέστησαν εκπρόσωποι της Διοίκησης, παράγοντες και αθλητές διαφόρων τμημάτων, καθώς και παλαίμαχοι του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του ερασιτεχνικού μας σωματείου.
Επίσης, παρούσα ήταν η Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο διευθυντής επικοινωνίας της Α.Ε.Κ. Πάνος Λούπος.
Φέτος η Aθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.
Και είναι θαυμάσια συγκυρία που η μεγάλη επέτειος της ΑΕΚ συμπίπτει με έτος Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ιστορικός μας σύλλογος γιορτάζει τα 100 χρόνια συμμετέχοντας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και συνδιοργανώνοντας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την συμπαράσταση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, τελετή για υποδοχή και αφή την Φλόγας στα τιμημένα προσφυγικά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας.
Θα είναι τιμή μας, να σας έχουμε κοντά μας το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ώρα 12:15, στο Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Σε λίγες ώρες υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά.
Μακάρι το 2024 να είναι μια καλή χρονιά, που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και θα φέρει υγεία, ευημερία και ψυχική ανάταση σε όλους!
Το 2024 αποτελεί την 100ή επέτειο από την ίδρυση του ιστορικού μας σωματείου, της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως. Η Λέσχη μας έχει σχεδιάσει εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν στη διάρκεια του έτους, ώστε να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή επέτειο.
Ως αφετηρία έχουμε την Κωνσταντινούπολη, όπου θα ταξιδέψουμε την πρώτη εβδομάδα του 2024 για τον εορτασμό των Θεοφανίων και την ευλογία του Παναγιώτατου.
Συμπράττουμε επίσης στον υψηλής συμβολικής αξίας φιλικό αγώνα μπάσκετ, μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Πέρα Κλουμπ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μπεσίκτας, στο άλλοτε Διπλοκιόνιο.
Βεβαίως θα συναντήσουμε εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Πόλης.
Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για κάθε μας δράση.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα και πάντα επιτυχίες στο Σωματείο της καρδιάς μας!
Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως.
Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα!
Η ανάδειξη και η καταγραφή της Ιστορίας της ΑΕΚ, αλλά και η μεταλαμπάδευση των ιδανικών της στις νεότερες γενιές συνιστά γνώμονα της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, και ενόψει της εθνικής επετείου της «25ης Μαρτίου», η πρόεδρος της Λέσχης, Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη, δώρισε στους αθλητές του Συλλόγου μας, το βιβλίο που επιμελήθηκε η Λέσχη και συνέγραψε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, και αφορά στη συμμετοχή των προγόνων μας στην Παλιγγενεσία του 1821, με τίτλο «Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821».
Στο προπονητήριο της ΑΕΚ στις Αχαρνές, στις αθλήτριες και στους αθλητές
του ταε κβον ντο παρουσία του προπονητή Δημήτρη Κούτρα
της πυγμαχίας παρουσία του προπονητή Παναγιώτη Παπαδόπουλου.
Στην ομάδα ράγκμπυ
Στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων, στους αθλητές των τμημάτων Παίδων και Εφήβων Μπάσκετ της ΑΕΚ.
Στα στιγμιότυπα, και οι Γιώργος Νικολάου (Γραμματέας της Λέσχης και Διευθυντής Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε. της ΑΕΚ BC), Δημήτρης Μαστρογιάννης (Προπονητής Ομάδας Παίδων ΑΕΚ).
Στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ,
στις νεάνιδες της καλλιτεχνικής κολύμβησης και την προπονήτριά τους Δέσποινα Θεοδωρίδου
στο αγωνιστικό κολύμβησης εφήβων-παίδων και νεανίδων-κορασίδων υπό το βλέμμα του προπονητή τους Δημήτρη Χασιώτη
στο τμήμα πόλο εφήβων με προπονητή τον Γιάννη Γεωργογιαννάκη
Στο Σεραφείδειο Προπονητικό Κέντρο Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ
Τα τμήματα της Κ19, Κ17 & Κ12 με τους προπονητές τους και η διοίκηση των ακαδημιών μας επιφύλαξαν πολύ θερμή υποδοχή. Με χαρά πήραν το βιβλίο μας και μας υποσχέθηκαν ότι σύντομα, αφού το διαβάσουν, θα έχουμε και “feedback” και θέματα για συζήτηση από τα παιδιά.
Την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ εκπροσώπησαν η πρόεδρος Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη και ο αντιπρόεδρος της Λέσχης και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης.
Στα στιγμιότυπα ο Ηλίας Κυριακίδης, Αθλητικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης Δικτύου Ακαδημίας και ο Νίκος Γεωργέας, Γενικός Διευθυντής Ακαδημίας.
Παρευρέθηκαν επίσης η Υπεύθυνη Διοικητικής Οργάνωσης Βασιλική Παπαλοπούλου, οι Υπεύθυνοι Ανάπτυξης Γενναίος Καραχάλιος (Κ19, Κ17, προπονητής Κ19) και Στέλιος Ορφανίδης (Κ14, Κ13, Κ12, Κ10-11, προπονητής Κ12) με τους συνεργάτες τους, εκπρόσωποι από το τμήμα scouting και το ιατρικό επιτελείο.
Στο γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος» στα τμήματα βόλεϊ νεανίδων-κορασίδων παρουσία του προπονητού τους Γιώργου Γιουβανάκογλου,
καθώς και στις ομάδες παίδων και παμπαίδων, με προπονητή τον Γιώργο Μάντζιο.
Επίσης, προσφέραμε το βιβλίο στα τμήματα Κ18-2 και Π16-2 των ακαδημιών γυναικείου βόλεϊ.
Στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ, στα τμήματα χάντμπολ παίδων, παμπαίδων, κορασίδων και γυναικών.
Στα στιγμιότυπα ο Δημήτρης Στραβομύτης, προπονητής των τμημάτων παίδων και εφήβων.
Στους σκακιστές μας.
Στα τμήματα Κ18 και Κ16 του ποδοσφαίρου σάλας.
Με μεγάλη χαρά και πολλή συγκίνηση γιορτάσαμε τα 100 χρόνια του Α.Σ. Πέρα/ Μπέυογλου χτες 10 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Πόλη.
Ήταν πολύ τιμητική η πρόσκλησή τους να παρευρεθούμε σε μια εκδήλωση που ουσιαστικά σηματοδότησε την νέα αρχή που κάνει ο Σύλλογος.
Η νέα διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους ικανούς με όραμα και πολλή όρεξη για δουλειά και φαίνεται ότι ο ιστορικός σύλλογος, μετά από πολλά χρόνια, κινείται δυναμικά σε ανοδική τροχιά.
Ευχόμαστε στο δεύτερο αιώνα ζωής του, το Πέρα να ευτυχήσει να ζήσει δόξα κι επιτυχίες μεγαλύτερες από εκείνες του παρελθόντος.