Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων ΑΕΚ, διοργάνωσαν  στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου «Η κραυγή της σιωπής» του Σπύρου Τζόκα από τις εκδόσεις Θεμέλιο.

Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία του Έθνους μας στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα μέσα από τη ζωή της οικογένειας Κοντούλη. Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου είναι ο Σπύρος Κοντούλης, το προσφυγόπουλο από τη Σμύρνη που μεγάλωσε στην Κοκκινιά, διακρίθηκε ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αλλά και της Εθνικής μας Ομάδας, πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο, έδρασε στην Αντίσταση και σκοτώθηκε από τους Γερμανούς.

Για όλους τους παρευρισκόμενους η βραδιά αποτέλεσε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον ήρωα αθλητή της Ένωσης και υπήρξε ιδιαίτερη συγκίνηση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, η αντιπρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και Β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου. Για το βιβλίο μίλησαν οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της ΑΕΚ και μέλη της θρυλικής ομάδας του 1968, Χρήστος Ζούπας και Στέλιος Βασιλειάδης, όπως επίσης και ο πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης.  Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο συγγραφέας Σπύρος Τζόκας, αποτίοντας φόρο τιμής στην οικογένεια Κοντούλη και στη συνέχεια ευχαριστώντας τους διοργανωτές και τους προσκεκλημένους, οι οποίοι τόσο θερμά υποδέχθηκαν το βιβλίο του.

Αποσπάσματα από το ιστορικό μυθιστόρημα διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης, ενώ με μουσική και τραγούδια μας ταξίδεψαν  ο Δημήτρης Κοντογιάννης, η Θεοδοσία  Στίγκα και ο Δημήτρης Ρέππας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πάνος Λούπος, διευθυντής σύνταξης της ΩΡΑΣ των σπορ.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν: «ΩΡΑ των σπορ», «aek365», «enwsi.gr» και «AEKPASSION»