Εκ των ιδρυτών της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως το 1924, ο Κωνσταντίνος Σπανούδης αποτέλεσε τον πρώτο πρόεδρό της, ως το 1932.
Γεννήθηκε το 1871 στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης και φοίτησε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και μελέτησε τη βυζαντινή τέχνη στη Ραβένα της Ιταλίας.
Ως δημοσιογράφος, διηύθυνε την εφημερίδα «Πρόοδος» στην Κωνσταντινούπολη και η πύρινη αρθρογραφία του τού στοίχισε δύο φορές την απέλαση.
Από το συγγραφικό του έργο, ξεχωρίζει το βιβλίο του για τον εξέχοντα πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωακείμ Γ’ (1902).
Συμμετείχε στην ελληνική αποστολή στη Διάσκεψη Ειρήνης στις Βερσαλλίες το 1919 , ως εκπρόσωπος των «Αλύτρωτων Ελλήνων» και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωνίστηκε για τα δίκαια των Προσφύγων.
Επί της προεδρίας του, η ΑΕΚ, με απόφαση του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου (1929), απέκτησε τον χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ανεγέρθηκε το γήπεδο της ομάδας.
Πολιτεύτηκε με το Κόμμα των Φιλελευθέρων και στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου 1932 εξελέγη βουλευτής.
Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης έφυγε από τη ζωή μα η παρακαταθήκη του καθορίζει και νοηματοδοτεί την ιστορική και πολιτιστική διάσταση της ΑΕΚ.
* Από το 2008, το όνομα του Κωνσταντίνου Σπανούδη φέρει η υπερυψωμένη πλατεία επάνω από τον σταθμό ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια, σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Αθηναίων, έπειτα από ενέργειες της ΑΕΚ, αλλά και της Βασιλικής Καραγιάννη, κόρης του Παντελή Καραγιάννη εκ των ιδρυτών του Συλλόγου.
Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, τιμώντας τη μνήμη του, σε συνεργασία με την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, «κατέγραψε» στο ενεργητικό της μια λαμπρή όσο και συγκινητική τελετή, στο χώρο της ομώνυμης πλατείας, την 30ή Μαΐου 2016.