Ο Μάκης Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1964 στη Στεφανιά Σκάλας Λακωνίας, και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, μέλος οικογένειας με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη.

Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και μεταπτυχιακού στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες και άρθρα  πάνω σε joint ventures και σε εταιρείες. Έχει εργαστεί  στο Χρηματιστήριο Αθηνών  και στην Petropoulakis Securities, μία από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές στην Ελλάδα, σε διαφορετικές επιτελικές θέσεις, ενώ υπήρξε μέτοχός της και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Έπειτα συνέχισε την καριέρα του στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (IBG) ως χρηματιστής. Τα χρόνια μεταξύ 2002-2019 διατέλεσε Πρόεδρος και μέτοχος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Νeurosoft AE, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Το 2011 ίδρυσε την εταιρεία Ι-Deal AE η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των επενδύσεων και του real estate, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος ΔΣ και μέτοχος ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μετόχου. Μέσω της Ι-Deal AE επενδύει στην εταιρεία 21 Gaming η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρονικών παιγνίων με φυσικά καταστήματα.

Ο κ. Αγγελόπουλος όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει ένα δυναμικό και ενεργητικό μέλος της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας ενώ τα επενδυτικά funds στα οποία δραστηριοποιείται καλύπτουν ένα σεβαστό εύρος επενδυτικού φάσματος.

Από το 2015 αναλαμβάνει ως μεγαλομέτοχος την ομάδας καλαθοσφαίρισης της ΚΑΕ ΑΕΚ. Μέσω της ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικά το 2018 και με αφορμή τα 50 χρόνια από τη βραδιά κατάκτησης του κυπέλλου στον αγώνα που διεξήχθη μεταξύ ΑΕΚ- Σλάβια Πράγας, ο κ. Αγγελόπουλος έκανε πρόταση στον Τάσο Μπουλμέτη να γράψει και να σκηνοθετήσει μία ταινία επετειακή. Το έπος του «1968» στη μεγάλη οθόνη. «Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας».

Την ίδια χρονιά το Μάϊο του 2018 αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία, τη διοργάνωση σε συνεργασία με τη FIBA – Basketball Champions League, του FINAL 4 Basketball Champions League, Αθήνα 2018 σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό μιας και η ΚΑΕ ΑΕΚ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2020 και μέσα σε αντίξοες για την εποχή συνθήκες λόγω της πανδημίας, τόλμησε να αναλάβει και πάλι την επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA Basketball Champions League Final 8 η οποία διεξήχθη και πάλι με απόλυτη επιτυχία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να κατακτά τη δεύτερη θέση.

Η τελευταία συμφωνία του κ. Αγγελόπουλου με την ΚΑΕ ΑΕΚ στο κομμάτι του real estate είναι η ενοικίαση του Ολυμπιακού Κέντρου Aνω Λιοσίων ΟΚΑΛ και η μετατροπή του σε γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πόλο έλξης για τους πολίτες των Δυτικών Προαστίων και όχι μόνο  στο οποίο θα πραγματοποιούνται πληθώρα δραστηριοτήτων καλύπτοντας αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.