Κατά τη δεύτερη ημέρα της παραμονής μας στην Ηρωική Νήσο Κάσο, επισκεφθήκαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων, δυο νηπιαγωγεία, το δημοτικό και το γυμνάσιο – λύκειο, και συνομιλήσαμε με τους ακρίτες εκπαιδευτικούς.

Δάσκαλοι και καθηγητές επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο διαπαιδαγωγώντας και μορφώνοντας Ελληνόπουλα στην άκρη του Αιγαίου συνήθως κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μιλήσαμε και με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι συνολικά είναι 106 παιδιά, και με χαρά τους δώσαμε το βιβλίο της Λέσχης μας «Ύμνος εις την Ελευθερία». Αλλά κι εμείς δεχθήκαμε σπουδαία βιβλία-δώρα για τη βιβλιοθήκη μας.

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι πολλά παιδιά είναι φίλαθλοι της ομάδας μας και αφήσαμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους, σε επόμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα να τους φιλοξενήσουμε να παρακολουθήσουν αγώνες της ΑΕΚ στα αγαπημένα τους αθλήματα.

Εποικοδομητική συζήτηση για μελλοντικές κοινές δράσεις είχαμε με το Δήμαρχο, κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, στον οποίο χαρίσαμε αναμνηστική φανέλα για το τρεμπλ στο χάντμπολ, ενώ γνωρίσαμε και προσφέραμε επίσης αναμνηστικά στους Κασιώτες Ενωσίτες που αποτελούν σημαντική δύναμη στο νησί.