Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς στη Νέα Φιλαδέλφεια και βραβεύτηκαν μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου.

 

Στην πρώτη εκδήλωση βραβεύτηκαν παιδιά που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και λογοτεχνίας του Δήμου σχετικά με την Επανάσταση του 1821 και σε δράσεις που στόχευαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τα ιστορικά πρόσωπα και τα γεγονότα της εποχής αυτής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και ακολούθησαν χαιρετισμοί του αντιδημάρχου Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσου Κωνσταντινίδη και του Αντιπροέδρου του ΠΠΙΕΔ Χρήστου Κοπελούσου.

Εκ μέρους της Λέσχης απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος Χριστίνα Σούκερη Παπασταμάτη, η οποία συνεχάρη όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για τα 200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας και πρόσφερε σε όλα τα παιδιά το βιβλίο της Λέσχης «Ύμνος εις την Ελευθερίαν».

Στην δεύτερη εκδήλωση πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές της Γ´ λυκείου του 2020 και 2021 που αρίστευσαν κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, ο αντιδήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης και οι πρόεδροι της Α’ Βάθμιας και της Β΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Κεραμιδάς και Πάρις Βεντήρης.

 

Η Χριστίνα Σούκερη απευθύνθηκε στους αριστούχους, φοιτητές πλέον, και τους συνεχάρη για την μεγάλη τους επιτυχία επισημαίνοντας και τη σημασία του έργου των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων.

Η πρόεδρος μίλησε για τη Λέσχη και το ρόλο που διαδραματίζει στο πολιτιστικό κομμάτι του Σωματείου μας και παρουσίασε σύντομα την έκδοση της Λέσχης με τον Εθνικό Ύμνο με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία.

Το βιβλίο δόθηκε σε όλους τους αριστεύσαντες μαζί με τον έπαινο βεβαίως που τους απονεμήθηκε από τη Δημοτική Αρχή.