Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, ο αγώνας δρόμου «Γεώργιος Παπαβασιλείου», αποτελεί πλέον θεσμό στη Νέα Φιλαδέλφεια και τιμή στη μνήμη του θρυλικού δρομέα της ΑΕΚ.

Ο Γεώργιος Παπαβασιλείου που λάμπρυνε την ιστορία της ΑΕΚ και έγινε ο λόγος για να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος σε αμέτρητες διεθνείς διοργανώσεις, υπήρξε υπόδειγμα αθλητή και στη συνέχεια υπηρέτησε τον αθλητισμό ως προπονητής, κριτής και μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

Την Κυριακή 23 Απριλίου λοιπόν, διοργανώθηκε με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, σε όλα τα επίπεδα, από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο φετινός αγώνας δρόμου «Γεώργιος Παπαβασιλείου».

Παρόντες η σύζυγος Νίκη Παπαβασιλείου, ο εγγονός, συνονόματος, Γεώργιος Παπαβασιλείου και η τελευταία του αθλήτρια Ευτυχία Νάπα.

Εκ μέρους της ΑΕΚ παρευρέθηκαν ο β´ αντιπρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Δεληγιάννης, ο γενικός αρχηγός Ηλίας Χατσίκας, ο έφορος της ποδηλασίας Στέφανος Γατσούλης και η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη. Παρών ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος του σωματείου Ανδρέας Ανατολιωτάκης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ισχυρή η παρουσία των βετεράνων του στίβου της ΑΕΚ. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Χ. Μουτσανάς, Γ. Φραγκιαδάκης, Κ. Παπαδημητρίου, Μ. Πλυτάς, Ν. Πανταζής, Β. Χαλάς, Κ. Κατσάνη, Α. Τζίβα, Α. Μέμου, Κ. Τζίβας.

Ενώ τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στον αθλητισμό έλαβαν: η αθλήτρια της ΑΕΚ Αναΐς Καραγιάννη και οι παλαίμαχοι αθλητές της Ένωσης Παναγιώτης Παπαδάκης, Βασίλης Χαλάς, Γιάννης Μόνος, Μανώλης Ανδριέλος και Νίκος Πανταζής.

Κορυφαία παρουσία η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου, η οποία και βραβεύτηκε για την συνολική της προσφορά στον κλασικό αθλητισμό από το δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο.

 

Για περισσότερα, διαβάστε εδώ