Την Παρασκευή 14 Ιουνίου παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» στο Μουσείο της Ακρόπολης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, σημείωσε  ότι «η επιλογή της παρουσίασης του καλλιτεχνικού προγράμματος στο Μουσείο της Ακρόπολης, αποτελεί επιπρόσθετα και έκφραση τιμής στον ανασκαφέα της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον, στον αείμνηστο καθηγητή αρχαιολογίας και πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή».

Ενώπιον βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτεχνών και θεατρικών παραγωγών και εκπροσώπων του Τύπου, ο πρόεδρος κ. Παπαχρήστος και η διοικητική διευθύντρια κα Βάσια  Καραβέλη ανέπτυξαν αναλυτικά τις εκδηλώσεις που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2024 σε αρχαιολογικούς και διάφορους εμβληματικούς χώρους της Πιερίας.

Ειδική αναφορά έγινε στην εκδήλωση που ετοιμάζει η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ για τον εορτασμό των 100ών γενεθλίων της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Η πρόεδρος της Λέσχης, κα Χριστίνα Σούκερη Παπασταμάτη, αναφέρθηκε στο σωματείο της ΑΕΚ ως επίσημο φορέα πολιτισμού της χώρας μας και εξέφρασε την χαρά και την τιμή της Λέσχης να συνδέσει τον εορτασμό των 100 ετών του σωματείου μας με τον σπουδαίο, διαχρονικό πολιτιστικό θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου. Παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Οι λαοφιλείς καλλιτέχνες Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Μακεδόνας και Βιολέτα Ίκαρη θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι με λαϊκά τραγούδια αλλά και παραδοσιακά ακούσματα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Μυστακίδης, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Εκ μέρους του σωματείου της ΑΕΚ, παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος κ. Σταμάτης Παπασταμάτης, ενώ για τη Λέσχη, πλην της προέδρου της, ήταν παρόντες ο κ. Στέλιος Βασιλειάδης, ο κ. Άρης Τσιμόγιαννης και ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέμπος.