Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στο Μιλάνο υπό την αιγίδα και της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, διοργανώθηκε  από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού της Ιταλίας μία εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η πρόεδρος της Λέσχης Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη παρέστη στην εκδήλωση, μετέφερε χαιρετισμό από ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ και τόνισε τη σπουδαιότητα του μακραίωνου ελληνικού πολιτισμού στην καθ’ ημάς Ανατολή και τη σημασία διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Προσφέραμε στον Stefano Bruno Galli, Σύμβουλο της Περιφέρειας της Λομβαρδίας την έκδοση της Λέσχης «‘Ύμνος εις την Ελευθερία» από την πρώτη ελληνική έκδοση του Εθνικού μας Ύμνου του 1825, όπου υπήρχαν μετάφραση και σχόλια στην ιταλική γλώσσα από τον Ιταλό λόγιο Γουστάβο Γκρασέτι.

Το βιβλίο χαρίσαμε επίσης στον Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Μπατσή, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. του Ακαθίστου Ύμνου στο Μιλάνο, στον Ιωάννη Τζίρο, Επίτιμο Πρόξενο  της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μιλάνο και στον Samuele Kevorkian, εκπρόσωπο της αρμενικής κοινότητας του Μιλάνου.

 

Διαβάστε όλο το κείμενο της εκδήλωσης ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021  συμμετείχαμε σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ).

Στην πρώτη εκδήλωση βραβεύτηκαν μαθητές από τα σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και λογοτεχνίας με θέμα την Επανάσταση του 1821, ενώ κατά την δεύτερη εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ετών 2020 και 2021 .

Εκ μέρους της Λέσχης απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος Χριστίνα Σούκερη- Παπασταμάτη, συνεχάρη όλους τους μαθητές  και τους πρόσφερε το βιβλίο της Λέσχης «Ύμνος εις την Ελευθερίαν».

 

 

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση ΕΔΩ

 

 

 

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, στην Ηρωική Νήσο Κάσο επισκεφθήκαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων, δυο νηπιαγωγεία, το δημοτικό και το γυμνάσιο – λύκειο, και συνομιλήσαμε με τους ακρίτες εκπαιδευτικούς.

Στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι συνολικά είναι 106 παιδιά, με χαρά προσφέραμε το βιβλίο της Λέσχης μας «Ύμνος εις την Ελευθερία». Αλλά κι εμείς δεχθήκαμε σπουδαία βιβλία-δώρα για τη βιβλιοθήκη μας.

 

Δείτε το άρθρο από την επίσκεψη της Λέσχης στην Κάσο ΕΔΩ